Portfolio

Hus 1

Solig entrésida på villa där det även skulle finnas plats för parkering, som sedan blev belagd med gatsten. Trädgården förändrar karaktär löpande över säsongen. Här finns, för att nämna några av växterna, vit spetsmössa, backtimjan, pärlbuske, buxbomklot, perovskia, silverhavre, kantnepeta, den limefärgade kornellbusken `Aurea`, samt den vackra rönnen Sorbus `Dodong`.

Trädgård Bergåsa av TrädgårdsverkstanVit fjärrilsbuske, buxbomklot, hasselörtSorbus Dodong Trädgård Bergåsa av Trädgårdsverkstan

Hus 2

Havsnära villatomt med mycket branta slänter i söderläger, i nära anslutning till huset. Efterbilderna är från senhösten år 2, där Echinacea `Magnus` och kärleksört spelar huvudrollerna.

Hus 3

Trevlig innergård omgärdad av plank. Berget går i dagen och skapar möjlighet till en härligt levande struktur i den nya planteringen.

Café Mandeltårtan

Mysiga Café Mandeltårtan vid Brunnsparken i Ronneby. Den karga parkeringsytan har gjorts om till en ombonad och och romantisk uteservering, där man kan sitta omgärdat av vacker blomning från tidig vår till sen höst och njuta utsikten över Ronnebyån. Vårblomningen med tulpaner i rosa och cerise färgharmoni avlöses bl.a. av daggkåpa, geranium `Rozanne`, lavendel och rosorna `Leonardo Da Vinci` och `Rose de Rescht`. Sist på säsongen blommar purpur solhatt och prydnadsgräset Molinia `Transparent`.

Café Mandeltårtan Ronneby, trädgård av Trädgårdsverkstan

Hus 4

Här har de sista spillrorna av en typisk barrväxtplantering från 70-talet samt en jättelik björk ersatts av en snygg stödmur och en härlig rabatt. Långblommande perenner kombineras med buskar med vackra bladfärger samt rosor.