Om oss

Trädgårdsverkstan startades 2006 och drivs av Ann-Margreth Jeppsson, Kristina Arfvidsson och Dorrit Klinker Brodersen. Företaget är verksamt i sydöstra Sverige (Blekinge och Skåne) och vår verksamhet riktar sig till privatpersoner och företag.
Vi är utbildade trädgårdsmästare och diplomerade trädgårdsdesigners.
Trädgårdsverkstan har F-skatt och ansvarsförsäkring.

Vår målsätting är att ge dig som kund ett lyckat resultat i trädgården utifrån dina önskemål och platsens förutsättningar, en lättskött och hållbar trädgård.
Sedan starten har vi hjälpt ett stort antal trädgårdsägare till ett njutbart trädgårdsliv.

“En lyckad trädgård är tidlös, inbjudande att vistas i och vacker att betrakta”

Vi strävar efter att hålla en hög kunskapsnivå och vidareutbildar oss därför kontinuerligt.

  • Pomologikurs Capellagården, oktober 2018.
  • Sommarblommor – från vacker komposition till hållbar skötsel. Helsingborg, september 2018.
  • Designdagarna på Ulriksdals Slottsträdgård, arrangerad av Svenska Trädgårdsdesigners Förening, återkommande varje år sedan 2012
  • Vintern 2013 tog vi Grönt Kort och är nu certifierade fruktträdsbeskärare av Riksförbundet Svensk Trädgård.
  • Hösten 2011 hade vi nöjet att vara med på Peter Gaunitz Perenna kurs på Alnarp.

Vår inspiration hämtar vi från resor till England, Danmark, Frankrike och Italien, många fina privata trädgårdar samt besök på trädgårdsmässor i Sverige.
Vi deltar på trädgårdsmässor som Wämö trädgårdsmässa och Trädgårdsdag i Sölvesborg.

Dorrit

Dorrit är vår danska trädgårdsmästare, även utbildad sjuksköterska. Hon har ett genuint intresse av kombination av växter, form och färg. Tycker om ett enkelt och stramt formspråk och då helst i färgharmonier, men är samtidigt mycket förtjust i vilda men ändå kontrollerade planteringar, speciellt prärieplanteringar. Hon har en förkärlek för krukplanteringar och älskar att sätta verktygen i igenväxta trädgårdar.
Dorrit har bland annat praktiserat i Visby Botaniska Trädgård och hos Claus Dalby i Danmark.

Dorrit Klinker Brodersen
0733 – 99 99 32
dorrit@tradgardsverkstan.se

Trädgårdsverkstan
Jämsunda 40
373 40 Tving

Dorrit Klinker Brodersen

Kristina

Kristina är uppvuxen på den skånska sydkusten och har en bakgrund som kemiingenjör. Hon har ett stort intresse för allt som rör trädgård och växter. Intresset är lika stort för att rita, planera och designa trädgårdar som för att sätta spaden i jorden och arbeta praktiskt. Passionen ligger i att ta fram väl fungerande trädgårdar med praktiska lösningar, sköna gröna miljöer med fokus på att det ska vara så lätt att sköta om som möjligt.
En av praktikperioderna under utbildningen gjordes i Malmö Slottsträdgård under handledning av John Taylor. Kristina har dessutom arbetat i Ronneby Brunnspark och stadsträdgårdens växthus.

Kristina Arfvidsson
070 – 399 53 41
kristina@tradgardsverkstan.se

Trädgårdsverkstan
Ängsvägen 11
370 24 Nättraby

Kristina Arfvidsson

Ann-Margreth

Ann-Margreth är trädgårdsmästaren uppvuxen på det vackra Listerlandet och har alltid haft intresse för natur och växter. Efter ett mellanspel på drygt 25 år på bank var det dags att kliva ut i det gröna igen för att stoppa fingrarna i jorden. Ann-Margreth inspireras av alla vackra trädgårdar hon ser runt omkring sig, stora som små. Det bästa med att vara trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner är att hjälpa varje kund att få den trädgård som han/hon önskar sig och kan trivas med.
Ann-Margreth har bland annat praktiserat på Valje Herrgård och gjorde sitt examensarbete i form av en visningsträdgård åt Weibulls i Hammenhög

Ann-Margreth Jeppsson
070 – 847 12 30
annmargreth@tradgardsverkstan.se

Trädgårdsverkstan
Kullavägen 9
375 32 Mörrum

Ann-Margreth Jeppsson